Perspectives of the EU-Ukraine Strategic Partnership

Участь у круглому столі «Перспективи стратегічного партнерства між ЄС та Україною» (25.05.2022, онлайн)

25 травня 2022 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні долучився до проведення Круглого столу «Перспективи стратегічного партнерства між ЄС та Україною», який відбувся в межах проведення Дня кар‘єри ЄС в Одеському національному економічному університеті (онлайн).

В онлайн трансляції заходу взяло участь понад 120 учасників.

Серед запрошених спікерів заходу були: Анатолій КОВАЛЬОВ, ректор ОНЕУ, Олександр ЛІТВІНОВ, проректор з наукової роботи ОНЕУ, Денис ЧЕРНІКОВ, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», Ірина КОРОБКОВА, помічник генерального директора концерна BMW в Україні, Іванна АТАМАНЧУК, менеджер НЕО в Україні.

“Higher Education and Erasmus+ before and during war: challenges, needs, resources and opportunities”, National Erasmus+ Office in Ukraine Ukraine during war, Eng. language – September 2022

Під час Круглого столу виступаючі обговорили питання європейської інтеграції України і перспективу розвитку партнерства між Україною та країн ЄС у післявоєнний період, важливості підтримки Європейського Союзу у час воєнного протистояння України російському агресору та висловили вдячність за віддану підтримку Україні. Представниками бізнесу було наголошено на важливість профорієнтаційних заходів для молоді в контексті днів кар’єри, адже це сприяє тіснішій комунікації студентів, викладачів та роботодавців.

У контексті євроінтеграційних прагнень України, актуальність яких набрала нового забарвлення у теперішній ситуації воєнної агресії проти України, Іванна АТАМАНЧУК у своїй презентації окреслила низку виняткових заходів щодо інтеграції освітян України за проєктами з мобільності у вищій освіті в Європі за Програмою Еразмус+ на період війни в Україні. Представник НЕО в Україні наголосила на важливість долучення освітніх закладів, бізнесу та інших організацій до проєктів з міжнародної мобільності Еразмус+, набуття цінного європейського досвіду та компетенцій учасниками під час участі в мобільності Еразмус+, необхідного для відновлення України.

Відеозапис Круглого столу в YouTube – за посиланням.

Презентація “Еразмус+ 2021 2027 рр. для України: МІЖНАРОДНА МОБІЛЬНІСТЬ (КА1)” (І. Атаманчук) – 25.05

Попередня Участь у засіданні Науково-методичної ради МОН України (24.05.2022, онлайн)